Zonnepanelen op sociale huurwoningen moet mogelijk worden

 In Nieuws

Zonnepanelen op sociale huurwoningen zien we in ons land nog niet. Toch moeten we ook in ons land, vóóral in ons land, beter omgaan met energie. Veel energiemaatschappijen investeren al behoorlijk in duurzaamheid, maar uiteindelijk lijkt het erop dat Nederland de doelstellingen niet gaat halen. Het zou dan ook volgens een aantal partijen een goed idee zijn om zonnepanelen te plaatsen op sociale huurwoningen. Natuurlijk vraagt dit wel om een investering.


Zonnepanelen op sociale huurwoningen en duurzaamheid

Bijna een kwart van alle Nederlanders woont in een sociale huurwoning. Dit is een woning waarvoor een huurbedrag moet worden betaald van maximaal 710,68 euro per maand. In ons land zijn er in totaal circa 2,4 miljoen sociale huurwoningen te vinden. Wanneer er zonnepanelen op sociale huurwoningen zouden worden geplaatst, dan zou dit een enorme besparing aan CO2-uitstoot opleveren. Als alle sociale huurwoningen van zonnepanelen zouden worden voorzien, dan gaat Nederland maar liefst 4,2 megaton aan CO2-uitstoot uit de weg.

Bijkomend voordeel voor de huurders van deze woningen

Natuurlijk, er zijn in Nederland aardig wat zogenaamde scheefwoners. Dit zijn mensen die in een sociale huurwoning wonen, terwijl ze daar eigenlijk te veel voor verdienen. Toch vallen de meeste mensen die in deze woningen wonen onder de personen met een laag inkomen. Wanneer er zonnepanelen op alle sociale huurwoningen zouden worden geplaatst, dan levert dit financieel ook iets aantrekkelijks op voor deze huurders. De woonlasten kunnen dan namelijk worden verlaagd, waardoor de koopkracht van deze personen toe zou nemen. Dit is precies wat deze groep mensen nodig heeft.

Wat vinden de woningbouwverenigingen ervan?

Sociale huurwoningen zijn eigendom van woningbouwverenigingen. Wat vinden zij nu van het idee van zonnepanelen op sociale huurwoningen? De woningbouwverenigingen hebben niet allemaal dezelfde mening. Zo’n 170 woningbouwverenigingen, ongeveer de helft van alle woningcorporaties, heeft gezegd het te willen doen wanneer er een miljardenheffing wordt geschrapt door het rijk. Huurders zien het zeker wel zitten en dat is vanzelfsprekend. Nu energie duurder is geworden is iedere besparing welkom. Wil jij direct weten of je op dit moment al kunt besparen op je energiekosten? Dan kun je bij ons natuurlijk onafhankelijk energieleveranciers vergelijken.

Recent Posts

Leave a Comment

boete-energieleverancier