Trouweklantenboetes: heb jij daar ook mee te maken?

 In Nieuws

Trouweklantenboetes is een relatief nieuwe term in ons land. Veel mensen hebben er nog niet van gehoord, maar hebben er wel mee te maken. Sterker nog, zij betalen elke maand opnieuw trouweklantenboetes zonder dit te weten. Zonde van het geld, zeker wanneer je je bedenkt dat het niet nodig is. Wij vertellen je graag meer over deze trouweklantenboetes en over wat je kunt doen om er vanaf te komen.

 

Wat zijn trouweklantenboetes eigenlijk?

Trouweklantenboetes zijn eigenlijk gewoon de maandpremies die worden betaald aan energieleveranciers. Dat betekent niet dat iedereen elke maand deze zogenaamde ‘boete’ betaalt. Mensen die al jarenlang niet zijn overgestapt van energiemaatschappij betalen vaak veel te hoge tarieven voor hun energie. Consumenten die niet overstappen, en dus trouw zijn aan hun energiemaatschappij, betalen meer dan mensen die wél overstappen. Daarom worden de maandpremies van mensen die ‘blijven’ ook wel trouweklantenboetes genoemd. Omdat je trouw bent aan je energieleverancier moet je een hogere maandpremie betalen. Best wel krom dus!

 

Je kunt er dus makkelijk vanaf komen!

Nu je precies weet wat trouweklantenboetes zijn weet je natuurlijk ook dat het heel makkelijk is om er weer vanaf te komen. Je hoeft alleen maar over te stappen naar een nieuwe energieleverancier! De kans is groot dat je ineens een (veel) lager tarief per maand gaat betalen bij een nieuwe leverancier als je al jarenlang bij dezelfde energiemaatschappij zit. Het verschil tussen je oude premie en je nieuwe premie bij een andere leverancier is dus eigenlijk de trouweklantenboete die je al die jaren betaald hebt. 

 

Het gebeurt niet alleen in de energiewereld

De trouweklantenboetes komen niet alleen in de wereld van energieleveranciers voor. Ook in de telecomwereld komen deze ‘boetes’ voor. Zo brengt KPN maandelijks 30,50 in rekening voor uitsluitend ouderwets bellen via een koperen draad, terwijl je kunt internetten, bellen én tv kunt kijken voor een veel lager bedrag per maand. Toch betalen een half miljoen mensen nog steeds deze 30,50 euro per maand aan KPN, omdat zij eenvoudigweg niet overstappen. Sinds de liberalisatie van de energiemarkt in 2004 zijn miljoenen mensen in Nederland nog nooit overgestapt. Het grootste deel van deze mensen betaalt hier elke maand weer de prijs voor. 

 

Overstappen loont vrijwel altijd

Voor bijna iedereen die nog nooit is overgestapt geldt dat er maandelijks trouweklantenboetes worden betaald. Daar wil je natuurlijk vanaf en dat doe je door over te stappen. Bij ons kun je voordelig, snel en onafhankelijk alle energieleveranciers vergelijken. Stap over en start direct met besparen!

Recent Posts

Leave a Comment