Overname van Eneco door Japans bedrijf

 In Nieuws

De overname van Eneco is bevestigd. Mocht je nog niets gehoord hebben over een overname van Eneco, dan is het goed om te weten dat het bedrijf op korte termijn van een Japanse onderneming zal zijn. Het energiebedrijf is op dit moment nog in het bezit van 44 gemeenten uit ons eigen land, maar zal binnenkort eigendom worden van energiebedrijf Chubu en batterij- en windmolenfabrikant Mitsubishi. 

 

Een overname van Eneco voor ruim 4 miljard euro

Dat een overname van Eneco onvermijdelijk was, dat was al eventjes bekend. Grote vraag bleef echter wel wie de nieuwe eigenaar zou worden. Er waren namelijk meerdere partijen die interesse toonden in het energiebedrijf, dat een waarde van 3 miljard euro zou hebben. De Rabobank en investeerder KKR deden mee in de onderhandelingen, evenals Shell met Pensioenfonds PGGM. De Japanse deelnemer in de onderhandelingen bood het meest en de overname van Eneco door deze partij is inmiddels bevestigd. Uiteindelijk wordt Eneco voor een bedrag van 4,1 miljard euro overgenomen. Dat is dus ruim 1 miljard euro meer dan de geschatte waarde van het energiebedrijf. 

 

Een goede, duurzame partij

Duurzaamheid is natuurlijk heel belangrijk, zeker nu, en daarom staan veel mensen positief tegenover deze overname van Eneco. Zowel energiebedrijf Chubu, dat meer dan 10 miljoen klanten bedient, als Mitsubishi is een duurzaam bedrijf. Mitsubishi werkt al 7 jaar samen met Eneco om windmolenparken te bouwen. De 44 Nederlandse gemeenteraden moesten wel akkoord gaan met het bod en uiteindelijk zou de deal voor de overname van Eneco worden gesloten als minimaal 75 procent van de aandelen met de prijs van ruim 4 miljard euro akkoord zou gaan. Dit is gelukt en zo komt Eneco in Japanse handen terecht.

 

Eneco klanten zullen er niet veel van merken

Moet je je als Eneco klant nu zorgen maken over de overname van Eneco? In principe niet. In grote lijnen blijft alles eigenlijk hetzelfde. Er zijn tot op heden geen prijsverhogingen aangekondigd en waarschijnlijk blijft alles zoals het nu is. Zekerheden heb je natuurlijk nooit. Daarnaast is het altijd goed om regelmatig te kijken naar je eigen energieleverancier en naar de eventuele bespaarmogelijkheden. Wil jij onafhankelijk energie vergelijken van diverse aanbieders? Dan doe je dit natuurlijk eenvoudig bij ons. Wie weet hoeveel een overstap jou op gaat leveren!

Recent Posts

Leave a Comment