Officiële ingebruikname van Windpark Slufterdam

 In Nieuws

Windpark Slufterdam is sinds februari officieel in gebruik genomen door energieleveranciers Vattenfall en Eneco. Het windpark is te vinden in de gemeente Westvoorne, waar 17 oude windmolens werden vervangen door 14 windmolens die veel efficiënter werken. Dit nieuwe park kan op jaarbasis voldoende energie opwekken voor maar liefst 60.000 huishoudens.

Dubbel zo veel energie

Er staan nu dus minder windmolens in het windpark, maar de windmolens zorgen wel voor veel meer energie. Grofweg leveren de 14 windmolens dubbel zo veel energie als de 17 oude modellen die er stonden. De oude windmolens stonden er dan ook al een kleine 15 jaar en door de jaren heen zijn de technieken erg veranderd. Nu is Windpark Slufterdam weer helemaal van deze tijd en kan het park er voorlopig weer jaren tegenaan.

De windmolens zijn wel groter

Er mag wel gezegd worden dat de nieuwe windmolens een stuk groter zijn dan de oude modellen. De oude windmolens hadden een hoogte van 95 meter, terwijl de nieuwe maar liefst 150 meter hoog zijn. Het nieuwe park valt dan ook wel nóg meer op, maar hier krijgt Nederland ook veel voor terug. Er wordt namelijk ongeveer 10 keer méér energie opgewekt dan alle Westvoornse huishoudens samen op kunnen maken in een jaar.

Hernieuwbare energie moet toenemen in ons land

Nederland is natuurlijk erg druk als het gaat om duurzaamheid. Er zijn immers doelen te halen. Helaas lopen we achter, zeker ook als het gaat om hernieuwbare energie en het gebruik daarvan. Andere Europese landen lopen sterk op ons voor. In de Europese Unie kwam in 2017 maar liefst 17,5 procent van al het energieverbruik van hernieuwbare energiebronnen. In Nederland was dit percentage slechts 6,6 procent. Ons land heeft het doel om dit op te hogen naar 14 procent in 2020. Er moet hard worden gewerkt om dit nog te behalen.

Energieleveranciers vergelijken

Zelf energie opwekken is natuurlijk de meest voordelige keuze, maar lang niet iedereen heeft die mogelijkheid. Heb je die optie niet? Dan wil je natuurlijk zo voordelig mogelijk uit zijn als het om je energie gaat. Bij ons kun je eenvoudig, snel en onafhankelijk de diverse energiebedrijven vergelijken om de meest voordelige aanbieder te vinden.

Recent Posts

Leave a Comment

zonnepanelen-huurwoning