Lokale energie stimuleert duurzaamheid

 In Nieuws

Lokale energie kan veel betekenen voor de verduurzaming van ons land. Nederland loopt achter wanneer het gaat om het bereiken van de gestelde doelen op het vlak van duurzaamheid. Het is dan ook belangrijk om meer aandacht te besteden aan het verder verduurzamen van ons land, op een zo kort mogelijke termijn. Lokale energie kan hierbij zeker een stap in de goede richting zijn. Een burgerinitiatief is in de plaats Heerde gestart met lokale energie.

Lokale energie in de plaats Heerde

Een burgerinitiatief zet zich in de plaats Heerde in om het duurzame energie gebruik te stimuleren. Dit initiatief, Heerde Energiek, gaat zorgen voor lokale energie. Dit betekent dat er lokaal energie moet worden geproduceerd. De gemeente Heerde heeft toegezegd borg te staan voor de benodigde leningen om dit te realiseren. Zo werken meerdere partijen samen om energie duurzamer te maken door lokale energie aan te bieden.

De gemeente is blij met het initiatief

Nederland heeft als land natuurlijk belangrijke duurzaamheidsdoelen te behalen, maar het zijn de gemeenten die hierin elk een steentje bij moeten dragen. De gemeente Heerde geeft aan heel blij te zijn met Heerde Energiek. De gemeente geeft aan dat alles rondom de energietransitie niet eenvoudig is en dat het belangrijk is dat iedereen eraan meewerkt.

Hoe werkt deze vorm van lokale energie?

Dit jaar wordt al het eerste project gestart voor lokale, duurzame energie voor inwoners van Heerde. Agrarische gebouwen zijn eerst aan de beurt. Vier van deze gebouwen worden van zonnepanelen voorzien die voldoende energie op moeten gaan wekken om een deel van de inwoners van Heerde van energie te voorzien. Het is een goed begin. Uiteindelijk is het de bedoeling dat er op deze manier voldoende energie opgewekt gaat worden om alle burgers van de plaats, die zelf geen zonnepanelen kunnen betalen of die geen geschikt dak hebben, van energie te voorzien. Zo werkt de gemeente toe naar 100 procent lokale, duurzame energie.

Duurzame energie is belangrijk

Uiteindelijk moet iedereen natuurlijk overstappen op duurzame energie. Hier zijn we nog lang niet, maar ieder huishouden is er één. Heb jij nog grijze energie en wil je overstappen op duurzame energie? Dan kun je bij ons natuurlijk onafhankelijk energie vergelijken. Zo kom je altijd bij de meest voordelige, groene energieleverancier terecht.

Recent Posts

Leave a Comment

boete-energieleverancierenergie-besparen-in-je-woning