Groene energie wordt steeds populairder

 In Nieuws

Groene energie blijft voor velen een discussiepunt. Het feit dat je niet daadwerkelijk kunt zien of er grijze of groene energie uit het stopcontact komt staat nog veel mensen tegen. Er is geen ‘bewijs’ dat de energie die je ontvangt écht groen is. De laatste jaren is er meer wantrouwen ontstaan en dit heeft deels te maken met het feit dat er veel kritiek is geleverd over de zogenaamde garanties van oorsprong. Een deel van de energieleveranciers geeft aan groene energie te leveren, maar staat zelf niet garant voor de productie van deze energie. Toch blijkt dat de populariteit van groene energie wel nog steeds toeneemt. 

Groene energie van hernieuwbare bronnen

Het is natuurlijk de bedoeling dat heel Nederland uiteindelijk draait op uitsluitend groene energie. Dit betekent dat alle energie afkomstig is van de zogenaamde hernieuwbare energiebronnen. Hier zijn er meerdere van, zoals biomassa, zon, waterkracht en natuurlijk windkracht. Er komen meer groene energiecontracten bij, maar een deel van de Nederlandse afnemers zet vraagtekens bij het daadwerkelijk groen zijn van de energie. Dit wordt aangegeven door hetzelfde onderzoek dat ook aantoont dat er meer mensen zijn die bewust voor groene energie kiezen. 

Mensen kiezen vaker bewust voor groene energie

Steeds meer Nederlandse huishoudens kiezen hun energieleverancier bewust omdat deze leverancier groene energie levert. In 2018 deed nog 40 procent van de huishoudens dit en in 2019 is dit percentage gestegen naar 50 procent. Er zijn meerdere groepen te ontdekken onder deze 50 procent. Zo kiezen gezinnen met een maandelijks inkomen lager dan 2.499 euro vaker bewust voor een groene energieleverancier. Hier gaat het om 60,31 procent. Daarnaast kiest 61,03 procent van de huishoudens in huurwoningen bewust voor groene energie. 

Wil jij overstappen naar een groene energieleverancier?

Mensen vergelijken energieleveranciers steeds vaker. Op de eerste plaats doen zij dit vooral om te controleren of zij geld kunnen besparen. Daarnaast doen zij dit ook om te kijken wat de voordelige groene mogelijkheden zijn. Mensen die groene energie hebben stappen over het algemeen niet over naar een goedkopere energieleverancier die enkel grijze energie levert. Er wordt dus toch goede waarde gehecht aan groene energie. Wil jij overstappen naar een groene energieleverancier of heb je al groene energie en wil je weten of dat goedkoper kan? Dan kun je bij ons alle energieleveranciers onafhankelijk vergelijken.

Recent Posts

Leave a Comment